Κεντρικό Μενού

Ξεναγός

Σύμφωνα με τον Ν. 710/77, άρθ. 1.1

«Ξεναγός» είναι ο συνοδεύων αλλοδαπούς ή ημεδαπούς περιηγητές ή επισκέπτες της χώρας, καθοδηγών αυτούς και υποδεικνύων τα αξιοθέατα του τόπου, αρχαία ή ιστορικά μνημεία, καλλιτεχνικά έργα πάσης εποχής, επεξηγών εις αυτούς την σημασία αυτών, τον προορισμό και την ιστορία των και παρέχων γενικότερες πληροφορίες περί της αρχαίας και νεωτέρας Ελλάδος»

Read More for....

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ

ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου

  • Mandraki Port
  • Rhodes Medieval Knights Castle
  • Lindos Ruins Of Ancient Temple

Ιδιωτικές ξεναγήσεις σε ολιγομελείς ομάδες
με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου

Σκέφτεστε να επισκεφθείτε την πόλη της Ρόδου και επιθυμείτε να εξερευνήσετε τη μοναδική κληρονομιά της και να μάθετε πού χτυπάει ο παλμός της καθημερινής ζωής στο νησί;

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου σας προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε την πόλη της Ρόδου, τα μνημεία, την ιστορία και τους θρύλους της, μέσα από 5 διαφορετικούς θεματικούς περιπάτους τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας.

ΡΟΔΟΣ

ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ

Η Ρόδος είναι ένα νησί της Ελλάδας , στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Βρίσκεται περίπου 350 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας και 18 χλμ. νοτιοδυτικά της Τουρκίας. Με έκταση 1.400,684 τ.χλμ. είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων (νότιες σποράδες) και το τέταρτο σε σειρά ολόκληρης της χώρας, μετά την Κρήτη, την Εύβοια και τη Λέσβο.

Διαβάστε ακόμη...

7 reasons why you should choose a professional tourist guide

         

READ MORE...

 

Το Σωματείο

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ιδρύθηκε στην Ρόδο το έτος 1961 με απόφαση του Πρωτοδικείου Ρόδου.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών από το έτος 1985.

Αποτελείται από περίπου 120 μέλη
τα οποία δραστηριοποιούνται στο νησί της Ρόδου,
στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου,
καθώς και σε όλη την Ελλάδα.

Αναλαμβάνουν κάθε είδους υπηρεσίες ξενάγησης, σε προγράμματα εκδρομών Τουριστικών Επιχειρήσεων, σχολείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών και μεμονωμένων επισκεπτών μέσω τουριστικών γραφείων.

Οι ξεναγοί - μέλη μας έχουν σπουδάσει και αποφοιτήσει επιτυχώς από τις δημόσιες σχολές ξεναγών και καλύπτουν πολλές ξένες γλώσσες, όπως Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ολλανδικά, Σουηδικά, Φινλανδικά, Δανέζικα, Ρουμάνικα, Ρώσικα και Πολωνικά.

Μπορούν λοιπόν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ενός πολύ εξειδικευμένου κοινού με γνώσεις  αρχαιολογίας, ιστορίας, αρχιτεκτονικής, γεωλογίας, ιστορίας της τέχνης, θρησκειολογίας κ.λπ. και φυσικά γνώσεις σε διάφορα άλλα θέματα που σχετίζονται με τη ζωή, τα ήθη και έθιμα, τις συνήθειες και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Ρόδου και γενικότερα της Δωδεκανήσου.

Έδρα του Σωματείου είναι η Ρόδος και σκοπός του η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών συμφερόντων των μελών του, καθώς και η προαγωγή της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου.

ΓΡΑΦΕΙΑ

Διεύθυνση
Καρπάθου 1
85100 Ρόδος
Δωδεκάνησα
E-mail
xenosrho@otenet.gr
Τηλέφωνο
22410 27525